top of page

Jula i boks

Jula i boks ønsker å bidra til en fin julefeiring for de som gruer seg til jul i Bærum. Vi ønsker å skape en arena hvor familier som har litt til overs, kan støtte familier med behov.

For å gjøre hjelpen treffsikker, får vi hjelp av sosiale tjenester og frivillige organisasjoner i Bærum til å identifisere mulige mottakere.


Julen 2023 fikk i underkant av 100 familier hjelp, totalt 201 barn og 142 voksne, takket være våre fantastiske givere

Jula i boks
original-315C0428-245C-4CAA-8B3C-A2AAFB83F919.jpeg
original-40D8725B-C382-484C-A142-5E5E5EB20B0E.jpeg
original-7BAFDA7D-7EF5-4CB4-BBA7-47A810C322B0.jpeg
original-02F8A886-A0CE-49DB-84F0-ADBF39C5B7DB.jpeg

Du registrerer deg på nettsiden vår

Vi holder kontakt med deg via e-post

Du blir matchet med din anonyme familie 

Noen uker før jul får du en e-post om hva familien ønsker å spise og barnas julegaveønsker

Du handler inn julemat og julegaver 

Alt som handles inn legges i en pappeske og merkes med et tildelt nummer

Du leverer boksen noen dager før jul på Sandvika Videregående 

Boksen leveres på ettermiddagen 

Forhåndsregistrering giver 2024

Du vil hjelpe en familie med å få "jula" i boks

Registreringen er ikke bindende, og du får mer informasjon til høsten

Du er nå forhåndsregistrert for å hjelpe en familie julen 2024. Mer informasjon kommer til høsten.

Hvis du ikke har mulighet til å melde deg som giver, men likevel ønsker å bidra, kan du gi en donasjon 

Donasjoner kan overføres til foreningens bankkonto med kontonummer 1506.92.83850

eller vippses til #820668 

QR-Kode_Julaiboks#820668.png

Alle midlene som samles inn går uavkortet til innkjøp av gavekort og andre gaver til familiene, som så plasseres i eskene før de deles ut.

jib_bakgrunn_grønn.png

Hvem vi er

Lucia_edited.jpg

Lucia Skaven

Leder

Ane Marte.jpg

Ane-Marte Weng

Nestleder og julehjelper

En stor takk til Gi en Jul og Karianne Munch-Ellingsen for inspirasjon, erfaringsutveksling og gode råd

Takk til William Holten for hjelp med grafisk design, Martin Tronstad Sakshaug med webutvikling for registreringer, og Ellinor Lekven Sætre for idémyldring

Vanlige spørsmål

Hva skal jeg kjøpe inn som gave og mat om familien ikke kommer med ønsker?

Familiene blir spurt om de har noen ønsker for mat og gaver. Hvis familien ikke har oppgitt ønske på mat, kan du handle inn en tradisjonell julemiddag. 

Du får oppgitt alder og kjønn på barna. Om du ikke får spesifikke gaveønsker, er leker (spill, lego m.m), votter, ulltøy, gaver som ofte faller i smak. 

Vil både mottaker og giver holdes anonym?

Vi er opptatt av personvern, og både givere og mottakere holdes anonyme for hverandre. Det er bare vi i Jula i boks som sitter på informasjonen. Du finner mer informasjon i personværnerklæringen i registreringsskjemaet. 

Hvordan skal jeg pakke inn maten og gavene før levering?

Maten og gavene skal pakkes inn i en pappeske, feks. en liten flytteeske eller en annen pappeske, og på utsiden skal du skrive på et nummer du får tildelt på mail. Selve julegavene skal ikke pakkes inn, men du kan gjerne legge med julepapir og bånd i esken, slik at foreldrene selv kan pakke inn gaven.

Det er viktig at selve pappesken som skal leveres inn ikke teipes igjen, ettersom vi skal kvalitetssikre innholdet før det leveres ut. 

Hva skal jeg gjøre om jeg ikke kan levere boksen torsdag 21. desember?

Om du ikke har mulighet til å levere pappesken på ettermiddagen torsdag 21. desember, vil du dessverre ikke kunne melde deg som giver i år. 

Hvis du fortsatt har lyst til å bidra, kan du donere et selvvalgt beløp til kontonummeret/vippsnummeret vårt. Disse midlene vil uavkortet gå til gavekort og andre gaver til familiene.

Hvordan vet jeg at familien jeg donerer til virkelig trenger hjelpen?

Stadig flere barnefamilier sliter økonomisk, og frivillige organisasjoner har ikke alltid muligheten til å plukke opp alle som trenger hjelp. Å fylle dette tomrommet er nettopp formålet til Jula i boks.

Jula i boks får hjelp fra flere sosiale tjenester og frivillige organisasjoner i Bærum til å finne familier som trenger ekstra hjelp til jul. Du som giver er derfor garantert å hjelpe en familie som virkelig trenger det.

Hva skal jeg gjøre om jeg ikke lenger kan være giver?

I november vil du motta en mail/tekstmelding hvor du skal bekrefte at du fortsatt har muligheten til å være giver. Om du før eller etter dette innser at du lenger ikke har mulighet, setter vi pris på at du sender en mail til post@julaiboks.no så raskt som mulig. 

Hva skjer om det er gaver og mat til overs?

Vi ønsker å minimere matsvinn og søppel. Bokser som ikke blir hentet vil bli donert til Frelsesarmeen som tar vare på mat, og lagrer gaver til senere bruk.

Finnes Jula i boks andre steder enn i Bærum?

For øyeblikket er Jula i boks kun å finne i Bærum. Heldigvis finnes det mange andre gode organisasjoner, som for eksempel Gi en Jul som deler ut mat og julegaver i flere kommuner.

Familien jeg skal handle inn til har ønsker seg halal-mat til jul. Jeg trodde dette var for å gi familier julefeiring, muslimer feirer vel ikke jul?

Jula i boks får hjelp fra sosialtjenester og frivillige organisasjoner til å identifisere familier som har behov for hjelp. Etnisitet og religion er ikke krav for å få hjelp. Jula i boks mener at alle barn som vokser opp i Norge fortjener å kjenne på juleglede.

bottom of page